skip to Main Content
windows installeren

Tutorial windows installeren op pc

Heeft u problemen met het installeren van windows 10?

In dit blog geven wij u een tutorial hoe u windows 10 of windows 11 succesvol kunt installeren.

2 Manieren om windows 11 te installeren:

Om windows 11 opnieuw te installeren zijn er twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is een systeemherstel (dit is de makkelijkste manier) en dit kan vanaf windows zelf.

De 2e manier is met een USB stick waar u een windows 11 iso bestand op zet om windows 11 verder via de Bios te installeren.

De eerste methode (windows systeemherstel)

Om te beginnen met het herstellen (opnieuw installeren van uw windows) Moet u  op uw windows pc eerst naar instellingen gaan. Dan klikt u op systeem -> dan klikt u op systeemherstel -> dan klikt u op de knop pc opnieuw instellen. Vervolgens wordt een wizard gestart die u de vraag stelt of u alle bestanden wilt behouden of verwijderen. (dus als u uw computer weer als nieuw wilt moet u op alles verwijderen drukken) volg de stappen in de wizard en herstel uw windows systeem.

De tweede methode windows downloaden vanaf een USB stick

De benodigdheden

Om windows 10 of 11 te installeren vanaf een USB stick  heeft u maar een paar dingen nodig.
namelijk:

  • Een computer
  • Een USB stick met minimaal 8 Gigabyte ruimte
  • Een werkende internet connectie
  • Processor: met 1 gigahertz
  • Ram: 1 gigabyte (GB) voor 32 bits of 2 gigabyte voor 64 bits.
  • Beschikbare (harde) schijfruimte

USB stick

Stap 1: download het windows 11 iso bestand

Om windows 11 vanaf een USB stick te downloaden heeft u als eerst een windows 11 ISO bestand nodig om op uw USB stick te zetten. Dit bestand kunt u downloaden op: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows11  Onder het kopje: Download Windows 11 Disk Image (ISO) for x64 devices

Stap 2: Download Rufus!

De volgende stap is het creëeren van een zogenaamde bootable USB. Dat is een USB stick waar u via de Bios van uw computer windows mee kunt installeren. Om een bootable USB stick te maken heeft u een programma genaamd Rufus nodig. Hier kunt u Rufus downloaden: https://rufus.ie/en/ Na het downloaden van Rufus open het programma en doe uw USB Stick in uw pc. Op deze manier kan Rufus uw USB stick lezen.

Verder mer Rufus

Klik vervolgens op Select en selecteer het windows 11 ISO bestand dat u eerder in de tutorial heeft gedownload. Hierna gaat u verder naar image option en klikt u windows 11 no secure boot aan.  Vervolgens gaat u naar partition scheme en klikt u MBR aan. Klik vervolgens op start en wacht tot Rufus klaar is met het overplaatsen van het windows 11 ISO bestand naar uw USB stick.

Stap 3: open de Bios in uw computer

De derde en laatste stap om windows te installeren is het betreden van uw Bios. Elke pc opent op een andere manier de Bios na het starten van de computer zoek dus even uit hoe dit zit bij uw pc. Als u eenmaal in de BIOS zit open vervolgens het bestand op uw USB stick en maak uw windows 11 installatie af.

Back To Top